уторак, 7. јун 2016.

IVAN IVANOVIC - ĐUS (JUICE)

O ĐUSU

Ivan Ivanović poznatiji kao Đus (engl. Juice) je srpski hip hop izvođač rođen 17. oktobra 1981. godine u Beogradu. Repom je počeo da se bavi sa trinaest godina. Zajedno sa reperom Šortijem (Shorty) je činio grupu "Ful Mun"(Full Moon) koja je 1998. godine izdala album "Na nivou". Prvi spot na kome se pojavio je spot za pesmu „Duka dizel“ (Ducka Disel) grupe Montenigers (Monteniggers). Đus je kasnije izdao svoj prvi solo album „Hiphopium“ (hiphopijum) vol.1, sa kog je veliku popularnost stekla pesma „Keš kolica“ i spot iz 2004. godine. Dve godine kasnije (2006.) Đus izdaje drugi album, koji je takođe imao veliku popularnost, a najpoznatije pesme iz tog albuma su „Brate minli“ i „Na ulici“. Za sada poslednji album „Hiphopium“ vol.2 izdao je 2008. iz kog su najpoznatije pesme „Ćuti dok te karam“ i „Repujemo“.
Oni koji ga do tada nisu znali, upoznali su ga 2010. kada je ušao u Farmu odakle je nakon nekoliko dana izbačen. Nakon toga je snimio šaljivu pesmu „Farma drama“ u kojoj je ismejao sve učesnike istoimenog rijalitija. Godine 2011. izbacuje dve pesme kojima odstupa od svog do tada prepoznatljivog muzičkog pravca. Pesmu „Bambola“ radio je u saradnji sa di-džej Šonetom, a pesmu „Bikini“ sa Milenom Ćeranić, koja je takođe bila učesnica Farme. Na festivalu hip-hopa „Svi kao jedan“ u Beogradu 2012. godine najavio je novi album.

Saradnja

Đus je uglavnom sarađivao sa svojim klanom i grupom 93 Fu Kru i njenim članovima, zatim sa Bdat DžutimomIlom, grupom Beogradski sindikat, grupom V.I.P.Mikri Mausom,GruomEufratomŠortijemMoskrijemPrti Bee Gee grupom i ostalim izvođačima iz Srbije.

Diskografija

  • Hiphopium vol.1 (2003)
  • Brate Minli (2006)
  • Hiphopium vol.2 (2008)
  • Apetiti mi rastu (2012)
  • Hiphopium vol.3 (2015)


Popularne pesme



Juice - Sam

Нема коментара:

Постави коментар